Ochrana spotřebitelů v oblasti obchodování přes internet - Šípová, Aneta (2014)
Tato diplomová práce se zabývá ochranou spotřebitele při nakupování zboží prostřednictvím internetu. V úvodní části se zaměřuje na oblast internetu, jeho historii a využití pro obchodní transakce. V druhé části je zpracována tématika ochrany spotřebitele, její význam a základní pojmy. Třetí část této diplomové práce je věnována právní úpravě ochrany spotřebitele se zaměřením na ochranu spotřebitele při obchodování prostřednictvím internetu - distanční smlouvy, povinnosti podnikatelských subjektů a další. V poslední části jsou zpracována data Evropské komise, která hodnotí vývoj znalostí spotřebitelů ohledně jejich práv.