Ochrana spotřebitelů v oblasti obchodování přes internet - Šípová, Aneta; Švarc, Zbyněk, 1950-; Hásová, Jiřina, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Tato diplomová práce se zabývá ochranou spotřebitele při nakupování zboží prostřednictvím internetu. V úvodní části se zaměřuje na oblast internetu, jeho historii a využití pro obchodní transakce. V druhé části je zpracována tématika ochrany spotřebitele, její význam a základní pojmy. Třetí část této diplomové práce je věnována právní úpravě ochrany spotřebitele se zaměřením na ochranu spotřebitele při obchodování prostřednictvím internetu - distanční smlouvy, povinnosti podnikatelských subjektů a další. V poslední části jsou zpracována data Evropské komise, která hodnotí vývoj znalostí spotřebitelů ohledně jejich práv.
Vedoucí práce: Zbyněk Švarc
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses