Americko-venezuelské vztahy po druhé světové válce - Baginová, Anna; Matějka, Zdeněk, 1935 září 19.-; Šauer, Jaroslav, 1929-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Bakalářská práce analyzuje vztahy mezi USA a Venezuelou od konce druhé světové války až po současnost. Práci jsem rozdělila do čtyř kapitol. První z nich uvádí čtenáře do tématu a seznamuje ho s vývojem Venezuely až do druhé světové války. Druhá kapitola pokrývá období od druhé světové války až do roku 1998. Třetí a nejrozsáhlejší kapitola analyzuje americko-venezuelské vztahy po dobu vlády Huga Cháveze a jeho nástupce Nicoláse Madury. V poslední kapitole jsem rozebrala čtyři nejdůležitější témata, která Venezuela a USA musejí ve své spolupráci řešit -- lidská práva, energetiku, drogy a terorismus.
Vedoucí práce: Zdeněk Matějka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses