Analýza vývoje kvality úvěrového portfolia UniCredit bank a ČS - Kuchyts, Stanislav; Dvořák, Petr, 1960-; Kolman, Marek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Cílem této bakalářské práce je analýza kvality úvěrového portfolia dvou bank, které patří k největším v České republice, UniCredit bank a Česká spořitelna a stanovení finanční stability těchto bank a potažmo celého českého bankovního sektoru. V práci sleduji vývoj kvality úvěrového portfolia u těchto bank v jednotlivých letech. Analýza je zaměřena jak na vývoj kvality pohledávek u konkrétní banky, tak i na porovnáni obou bank a jejich vývoje. V rámci analýzy se hodnotí i makroekonomické prostředí okolo sledovaných bank a jejich dopad na úvěrové portfolio. Na analýzu jednotlivých položek vybrané banky navazuje analýza daných položek u celého bankovního sektoru. Práce analyzuje uvedené banky a bankovní sektor jako celek v době, kdy banky čelily finanční potažmo ekonomické globální krizi a poměrně dobře ilustruje, jaké dopady měla krize na úvěrové portfolio bank a jak se s těmito povětšinou negativními dopady banky vyrovnávaly.
Vedoucí práce: Petr Dvořák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses