Důchodová reforma v ČR - Machatka, Jan (2014)
Práce se zabývá porovnáním důchodového systému České republiky před důchodovou reformou a po důchodové reformě. V prvé řadě popisuje jednotlivé systémy, popisuje příčiny vzniku důchodové reformy a popisuje důchodovou reformu na Slovensku. V konkrétních modelacích porovnává možnosti zhodnocení prostředků účastníku v jednotlivých pilířích. V neposlední řadě na základě dotazníku analyzuje informovanost obyvatel České republiky o změně důchodového systému.