Analýza determinant hodnocení filmu spotřebitelem - Plevák, Tomáš; Svoboda, Miroslav; Babin, Ján, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Cílem této práce je na základě dat z roku 2012 analyzovat vliv vybraných faktorů, mezi které patří například žánr, rozpočet, recenze, délka a další, na výsledné hodnocení filmu spotřebitelem. Analýza je prováděna za pomoci ekonometrického modelu, při použití metody nejmenších čtverců s automatickou opravou heteroskedasticity a její výsledky jsou aplikovatelné především na populaci diváků ze Spojených států amerických. Zjistil jsem, že nejvíce je hodnocení filmu ovlivněno jeho žánrovým zasazením. Další velmi významnou proměnnou se pak ukázaly být recenze profesionálních kritiků, zde však nelze říci, zda kritik svým hodnocením ovlivňuje spotřebitele či pouze předpovídá úspěšnost filmu. Většina prací zabývajících se touto tématikou se zaměřuje na tržby, tato práce se naopak soustředí na preference diváka jakožto spotřebitele.
Vedoucí práce: Miroslav Svoboda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses