Příjmy z podnikání daně a pojistné - Berka, Rostislav (2014)
Diplomová práce pojednává o zdanění fyzických osob podnikatelů v podmínkách roku 2013 a 2014 včetně pojistného. Cílem práce je analyzovat legislativní změny, které nabyly účinnosti k 1. 1. 2014 a následně změřit daňové zatížení podnikatelů a porovnat ho s předchozím zdaňovacím obdobím. V práci využívám příslušnou legislativu a pro výpočet daňového zatížení využívám modelaci vlastních příkladů. Čtenář by měl získat ucelený přehled o veškerých změnách týkajících se podnikatelů v roce 2014 a zjistit, jak se v tomto zdaňovacím období změní poplatníkovo daňové zatížení.