Komparácia špekulačných bublín na amerických akciových trhoch v dvadsiatych a deväťdesiatych rokoch 20.storočia - Hrúz, Dušan; Johnson, Zdenka, 1983-; Chalupecký, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Cieľom tejto bakalárskej práce je porovnanie špekulačných bublín v dvadsiatych a deväťdesiatych rokoch 20. storočia. Prvá časť práce je venovaná rozboru obdobia pred prasknutím špekulačných bublín z pohľadu situácie na akciových trhoch, vývoja monetárnej politiky a reálnej ekonomiky. Druhá časť rozoberá príčiny vzniku špekulačných bublín, pričom mnoho faktorov bolo podobných najmä v technologickej a finančnej oblasti. Rozdiely sa nachádzali prevažne v politickej sfére, ktorá ovplyvnila vývoj na akciových trhoch vo väčšej miere v dvadsiatych rokoch. Tretia časť mapuje dôsledky po prasknutí špekulačných bublín na akciové trhy, reálnu ekonomiku a opatrenia Fedu, ktorý v prvých rokoch Veľkej depresie nekonal protikrízovo narozdiel od situácie v roku 2000.
Vedoucí práce: Zdenka Johnson
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses