Analýza úvěrového rizika a scoringové modely v českém prostředí - Holman, Tomáš; Matejašák, Milan; Stádník, Bohumil; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Tato bakalářská práce je zaměřena na analýzu úvěrového rizika českých firem scoringovými modely. Jsou zde představeny vybrané scoringové modely (Altmanovo Z-skóre, Index IN99, Index bonity, Beermanova diskriminační funkce, Kralicekův Quicktest, Tafflerův model), které jsou následně podrobovány testům jejich výkonnosti a na základě výsledků testů dochází k porovnání těchto modelů. Mezi metody pro hodnocení scoringových modelů a jejich srovnání patří metody pro hodnocení binárního klasifikačního systému, ROC křivka, AUC (Arrea under curve) a vlastní soustava měr scoringových modelů (tzv. H-míry), jejíž konstrukce se zde také popisuje. Jako nejlepší model pro české prostředí byl vyhodnocen Kralicekův Quicktest.
Vedoucí práce: Milan Matejašák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses