Webové prohlížeče - Samec, Radek (2014)
Cílem této bakalářské práce je poskytnout pohled na současnou situaci na trhu webových prohlížečů. Práce popisuje jejich historii a vývoj a také nabízí pohled do budoucna. K testování jsou vybrány prohlížeče, které v současnosti zabírají rozhodující podíl trhu. Testování probíhá v oblastech jako je dodržování webových standardů, rychlost, zabezpečení, uživatelské rozhraní a přizpůsobitelnost potřebám uživatele. V jednotlivých prohlížečích je testována funkčnost fakultních informačních systémů. Práce se zabývá verzemi prohlížečů pro mobilní zařízení a také problematikou doplňků. Důležitou součástí práce je statistické šetření o použití webových prohlížečů studenty fakulty