Poskytování cestovních náhrad zaměstnancům v podnikatelské sféře - Strnadová, Martina (2014)
Cílem bakalářské práce "Poskytování cestovních náhrad zaměstnancům v podnikatelské sféře" je definovat jednotlivé pojmy cestovních náhrad a na příkladech názorně ukázat praktický výpočet a zaúčtování a zhodnotit dopad cestovních náhrad na základ daně a daň z příjmu zaměstnavatele v soukromém sektoru i zaměstnance. První kapitola se zabývá právní úpravou cestovních náhrad a definováním základních pojmů. V následující kapitole nalezneme podmínky pro konání pracovní cesty. V kapitole třetí jsou rozebrány jednotlivé cestovní náhrady, které se týkají tuzemské nebo zahraniční pracovní cesty. Čtvrtá kapitola se věnuje činnostem, které je zaměstnanec povinen udělat po návratu ze služební cesty. Posledních dvě kapitoly teoretické části jsou věnovány účtování o cestovních náhradách a daňovým souvislostem. V praktické části je na příkladech ukázána celá agenda cestovních náhrad.