Podnikatelský plán společnosti dovážející grily - Klementová, Nikol (2014)
Diplomová práce se zabývá zpracováním podnikatelského záměru a jejím cílem je vytvořit podnikatelský plán pro konkrétní společnost dovážející grily. Předmět podnikání odráží současný boom zahradního grilování a oblibu přípravy jídla v domácím prostředí. Diplomová práce je rozdělena do tří částí. První část je teoretická a slouží jako metodologická průprava pro část praktickou a vychází z odborné literatury. Praktická část popisuje podnikatelský záměr, konkurenční výhody produktu, analyzuje konkurenci, makro a mikrookolí společnosti, stanovuje potenciální trh a marketingovou strategii. Finanční plán obsahuje kalkulaci pesimistického, realistického a optimistického scénáře vývoje podnikatelské činnosti. Realizovatelnost a výnosnost celého projektu je hodnocena pomocí výpočtu čisté současné hodnoty a vnitřního výnosového procenta. Na závěr jsou shrnuty veškeré zjištěné informace a dána doporučení autorkou práce.