Podnikatelský plán společnosti dovážející grily - Klementová, Nikol; Špička, Jindřich, 1981-; Klečka, Jiří, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Diplomová práce se zabývá zpracováním podnikatelského záměru a jejím cílem je vytvořit podnikatelský plán pro konkrétní společnost dovážející grily. Předmět podnikání odráží současný boom zahradního grilování a oblibu přípravy jídla v domácím prostředí. Diplomová práce je rozdělena do tří částí. První část je teoretická a slouží jako metodologická průprava pro část praktickou a vychází z odborné literatury. Praktická část popisuje podnikatelský záměr, konkurenční výhody produktu, analyzuje konkurenci, makro a mikrookolí společnosti, stanovuje potenciální trh a marketingovou strategii. Finanční plán obsahuje kalkulaci pesimistického, realistického a optimistického scénáře vývoje podnikatelské činnosti. Realizovatelnost a výnosnost celého projektu je hodnocena pomocí výpočtu čisté současné hodnoty a vnitřního výnosového procenta. Na závěr jsou shrnuty veškeré zjištěné informace a dána doporučení autorkou práce.
Vedoucí práce: Jindřich Špička
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses