Zdanění finančního sektoru a daň z finančních transakcí - Dovhanych, Mykhaylo (2014)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku daně z finančních transakcí a odhad její potenciálních příjmů pro Českou republiku. Teoretická část se zabývá konstrukci daně a jejími dopady na ekonomiku a kapitálový trh. Ve druhé časti práce je kladen důraz na zkušenosti vybraných zemi s touto dani. Třetí část práce obsahuje analýzu českého kapitálového trhu s odhadem potenciálních daňových příjmů.