Zdanění finančního sektoru a daň z finančních transakcí - Dovhanych, Mykhaylo; Vítek, Leoš, 1970-; Bayer, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku daně z finančních transakcí a odhad její potenciálních příjmů pro Českou republiku. Teoretická část se zabývá konstrukci daně a jejími dopady na ekonomiku a kapitálový trh. Ve druhé časti práce je kladen důraz na zkušenosti vybraných zemi s touto dani. Třetí část práce obsahuje analýzu českého kapitálového trhu s odhadem potenciálních daňových příjmů.
Vedoucí práce: Leoš Vítek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses