Vývoj vysokoškolského vzdělávání v ČR od devadesátých let minulého století - Pačes, Ota; Poláková, Olga, 1944-; Chmelová, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Cílem každé z rozvinutých zemí je patřit v oblasti vzdělávání k předním světovým mocnostem. Česká republika si v posledních dvou dekádách prošla na úrovni terciárního vzdělávání významným vývojem. Práce z historického hlediska analyzuje vývoj českého vysokého školství od doby posledních let normalizace až po současnost. Dále se zaměřuje na vypořádání se s jevem masifikace vzdělávání, v pozdějších letech s vlivy evropské integrace a proměnlivostí demografického vývoje. Cílem práce je analýza tuzemských výkonových ukazatelů vysokého školství, cílící především na počty studentů, síť institucí, ve kterých se vzdělávají a na dosaženou úroveň vzdělání. Práce dále nabízí komparaci výkonových a finančních ukazatelů s vyspělými zeměmi OECD a na závěr analyzuje aktuální stav a trendy oblasti financování českého terciárního vzdělávacího systému. Podstatou práce je ucelené zhodnocení posledních dvou desetiletí v oblasti terciárního vzdělávání.
Vedoucí práce: Olga Poláková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses