Analýza dopadů regulací pomocí dynamického input-output modelu - Šafr, Karel (2014)
Diplomová práce se zabývá využitelností dynamických Input-Output modelů jako zdroje podkladů pro rozhodovací procesy tvůrců hospodářské politiky. První část práce je zaměřená na teoretické odvození a zasazení základních dynamických modelů. Na tuto část navazuje praktická aplikace všech prezentovaných modelů, v níž navrhujeme vlastní způsob odvození matice kapitálu, což usnadňuje konstrukci datových zdrojů. Výsledky praktické části ukazují, že dynamické modely jsou použitelné, ale je nutné brát na zřetel jejich konstrukční omezení a datové limity. Výsledy aplikace na rok 2009 ukazují, že v důsledku ekonomické krize došlo k 6% propadu tempa růstu HPH.