Průmyslové zóny ve Středočeském kraji – zaměření na SPZ Kolín-Ovčáry - Slezák, Petr; Miksová, Blanka; Damborský, Milan, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Tato diplomová práce je věnována problematice průmyslových zón na území Středočeského kraje s konkrétním zaměřením na největší z nich -- strategickou průmyslovou zónu Kolín-Ovčáry. Teoretická část práce je zaměřena na vysvětlení základních pojmů pojících se ke strategickým průmyslovým zónám, je zde popsán jejich vznik a podpora ze strany státu včetně jejího vývoje. Praktická část sestává ze socioekonomické charakteristiky řešeného území -- Středočeského kraje -- a je již zcela konkrétně orientována na strategickou průmyslovou zónu Kolín-Ovčáry. Následně navazuje naplnění cíle práce, kterým je zhodnocení dopadů vzniku průmyslové zóny Kolín-Ovčáry na ekonomiku Středočeského kraje pomocí socioekonomických ukazatelů.
Vedoucí práce: Blanka Miksová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses