Aplikace metody EVM na konkrétním projektu - Mertl, Jiří (2013)
Diplomová práce je věnovaná použití metody dosažené hodnoty na konkrétním projektu. Teoretická část je zaměřena na vymezení projektového managementu podle Project Management Institute, a dále je zde charakterizován projektový management v odvětví informačních technologií. V metodické části je popsána metoda dosažené hodnoty. Dále je představena společnost CGI IT Czech Republic, s.r.o. spolu s analýzou jejich přístupu k projektovému managementu v analytické části. V aplikační části je metoda dosažené hodnoty uplatněna na projektu Q, který vedla společnost CGI. Následují doporučení pro společnost CGI a závěrečné shrnutí diplomové práce.