Název tématu Ekonomie luxusu -- Proč studenti VŠE (ne)kupují padělky luxusního oblečení? - Štegmann, Tomáš; Rod, Aleš; Svoboda, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Tato práce se zabývá faktory ovlivňujícími rozhodnutí lidí nakupovat či nenakupovat padělky luxusního zboží. Hlavní závěry dřívějších studií byly zkoumány pomocí statistické a logistické regresní analýzy dat z dotazníku, který vyplnilo 465 studentů VŠE v Praze. Mezi nejvýznamnější vlivy posilující šanci na koupi padělku patří nízká ekonomická úroveň, nízká schopnost padělek rozeznat a vliv nákupní situace (dovolená v zahraničí apod.). Naopak faktory jako vysoká schopnost rozeznat padělek, negativní názor na padělky a padělání jako takové, významně snižovaly šanci k jeho koupi. Z výzkumu také vyplynulo, že respondenti nevnímají kriminalitu spojenou s paděláním jako závažný problém -- to je zásadní informace jak pro orgány činné v potlačování kriminality spojené s paděláním, tak pro samotné společnosti vyrábějící originální luxusní výrobky.
Vedoucí práce: Aleš Rod
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses