Optimalizace procesů za využití technologií automatické identifikace ve společnosti DTZ Liberec s.r.o. - Jaša, Jakub (2014)
Diplomová práce se zaobírá problematikou optimalizace procesů v rámci projektu na návrh a implementaci systému automatické identifikace ve společnosti DTZ Liberec s.r.o. V teoretické části definuje obecnou problematiku podnikových procesů, jejich řízení a zlepšování. Dále se zabývá fundamenty projektového řízení, uvádí charakteristiku nejběžnějších technologií automatické identifikace včetně možností jejich využití. Praktická část popisuje průběh projektu a jeho výstupy. Po uvedení do reálií firmy je věnován prostor problematice sestavení projektového týmu. Jádrem praktické části je identifikace procesů v oblastech nasazení systému automatické identifikace, stanovení konkrétní podoby jejich využití a návrh procesních změn s cílem zvýšení jejich efektivity. Na závěr jsou uvedeny výsledky měření ukazatelů výkonnosti procesů v rámci testovacího provozu naimplementovaného systému. Cílem práce je navrhnout optimalizaci procesů ve vybrané společnosti za využití technologií automatické identifikace.