Dobrovolnictví jako součást konceptu “firemní filantropie” - Ungr, Ondřej; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Maialeh, Robin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Tato diplomové práce zkoumá, zda dobrovolnictví realizované vrámci firemní filantropie může naplňovat podstatu nezištné pomoci druhým. Teoretická část se zabývá vysvětlením pojmů altruismus, filantropie, společenská odpovědnost firem, dobrovolnictví a tyto pojmy jsou zařazeny do kontextu soudobé ekonomické teorie. Druhá kapitola je zaměřena na analýzu dobrovolnictví v České spořitelně, ČSOB a GE Money Bank, kde jsou zkoumány náklady na dobrovolnictví, počty zúčastněných zaměstnanců a tyto banky jsou vzájemně porovnány. Třetí kapitola na základě teoretické a analytické části odpovídá na vytvořenou hypotézu. Bylo zjištěno, že firemní dobrovolnictví nenaplňuje prvky nezištné pomoci druhým.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses