Change management – Proces řízení změn v organizaci - Pokorná, Adéla (2014)
Diplomová práce "Change management -- Proces řízení změn v organizaci" pojednává o moderních metodách a přístupech v řízení změn, se zaměřením na implementaci IT změn. Teoretická část obsahuje popis konkrétních modelů a norem užívaných při realizaci změn. V závěru je tato část doplněna o projektovou metodiku PRINCE2 užívanou v projektovém řízení. V aplikační části je popsán proces změnového řízení v rámci IT v Raiffeisenbank a.s. Proces realizace IT změn v této organizaci je popsán jako celek, se všemi dílčími činnostmi, zapojenými rolemi a nezbytnou dokumentací. Pro přehlednost je popis doplněn názornými schématy. Detailně rozebrána je také projektová metodika SPRAV. V závěru jsou aplikované principy porovnány s metodickým základem.