CSR v ČR – chtějí firmy celonárodní systém koordinace CSR? - Skřivan, Lukáš; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Plášková, Alena, 1949-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Tato práce spojuje koncept společenské odpovědnosti (CSR) s myšlenkou trvale udržitelného rozvoje a obecně představuje jeho vznik a vývoj. V praktické rovině, na základě průzkumu mezi firmami v ČR, ve vybraných faktorech analyzuje, jaká měly firmy očekávání ze zavedení koncepce CSR do podnikové strategie a tato očekávání porovnává s tím, jaké pozitivní vlivy skutečně praxe CSR přinesla. Výsledky ukazují, že očekávání jsou značně pozitivní, ale neshodují se zcela se spíše pesimistickou zpětnou vazbou z praxe. Dále je díky průzkumu zjištěno, že firmy vnímají značné bariéry při snaze zavádět CSR a také, že existuje znatelná poptávka po větší iniciativě státu v koordinaci CSR. Firmy požadují, aby stát, prostřednictvím národní strategie rozvoje CSR a vytvořením centrálního informačního portálu, napomáhal šíření informací a motivoval firmy a organizace ke spolupráci. Zároveň je zaznamenána značná poptávka po tom, aby stát zohledňoval koncept CSR v rámci legislativy veřejných zakázek.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses