Pomoc fiskální politiky finančnímu sektoru v období ekonomické krize - Klimeš, František (2014)
Diplomová práce usiluje o popis státní pomoci ekonomice během krizového období let 2006 -- 2013 v USA a na Islandu a to s přihlédnutím k rakouské teorii hospodářského cyklu. Práce se staví kriticky k propojení fiskální a monetární autority a jejich aktivistické politice, neboť tato politika byla jednou z příčin hospodářského výkyvu posledních let. Pomoc fiskální politiky ve spojení s centrální bankou měla zejména formu poskytnutí likvidity finančnímu sektoru a udělení státních záruk finančním institucím a skoupením jejich rizikových aktiv. Regulatorní opatření jsou podrobeny bližší analýze a jsou okomentovány na základě datové analýzy.