Pomoc fiskální politiky finančnímu sektoru v období ekonomické krize - Klimeš, František; Vostrovská, Zdenka, 1956-; Pikhart, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Diplomová práce usiluje o popis státní pomoci ekonomice během krizového období let 2006 -- 2013 v USA a na Islandu a to s přihlédnutím k rakouské teorii hospodářského cyklu. Práce se staví kriticky k propojení fiskální a monetární autority a jejich aktivistické politice, neboť tato politika byla jednou z příčin hospodářského výkyvu posledních let. Pomoc fiskální politiky ve spojení s centrální bankou měla zejména formu poskytnutí likvidity finančnímu sektoru a udělení státních záruk finančním institucím a skoupením jejich rizikových aktiv. Regulatorní opatření jsou podrobeny bližší analýze a jsou okomentovány na základě datové analýzy.
Vedoucí práce: Zdenka Vostrovská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses