Ženská otázka v českém ekonomickém myšlení před rokem 1948 - Machátová, Hana; Doležalová, Antonie, 1966-; Kotýnková, Magdalena, 1948-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Diplomová práce se zabývá českým ekonomickým myšlením do roku 1948, konkrétně jeho částí o ženské otázce. Ženská otázka byla součástí sociální otázky a dotýkala se mnoha hospodářských a společenských témat v ekonomické teorii i praxi. Práce prozkoumává učení českých národohospodářů té doby a shrnuje jejich postoje vůči ženské otázce, definuje hlavní témata ženské otázky spolu s převládajícími názory a analyzuje myšlenkový vývoj ženské otázky v českém ekonomickém myšlení.
Vedoucí práce: Antonie Doležalová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses