Dopad rekodifikace občanského a obchodního práva na české účetní předpisy - Kašparová, Petra; Müllerová, Libuše, 1945-; Trytko, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
České účetní předpisy byly v minulosti již mnohokrát novelizovány. K 1. lednu 2014 však byly upraveny v souvislosti s rekodifikací soukromého práva. Hlavním výstupem rekodifikace byl nový občanský zákoník společně se zákonem o obchodních korporacích. Diplomová práce se zabývá právě dopady těchto právních norem na české účetní předpisy. Nový občanský zákoník mimo jiné vymezuje novou terminologii, jejímž důsledkem jsou také legislativně-technické změny účetních předpisů. Kromě toho se diplomová práce věnuje vybraným oblastem rekodifikace, které významně zasahují do účetnictví. Jedná se především o nové pojetí pozemků, svěřenský fond, závdavek a výplatu záloh na podíl na zisku. V závěru se práce věnuje nové definici technického zhodnocení.
Vedoucí práce: Libuše Müllerová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses