Produktivita a jej meranie - Trnovská, Lucia (2014)
Diplomová práca sa zaoberá problematikou produktivity a jej merania. Je rozdelená do dvoch častí. V prvej, metodologickej časti je popísaný teoretický aparát o produktivite podniku, z ktorej vychádza druhá, praktická časť. Tá sa venuje analýze produktivity v podniku EUROVIA-Kameňolomy s.r.o. Úvodné časti sa venujú predstaveniu spoločnosti a popisu odvetvia, v ktorom spoločnosť podniká. Ďalšie kapitoly sú venované samotným výpočtom celkovej produktivity, parciálnych produktivít jednotlivých výrobných faktorov a ich medziročnému porovnaniu pomocou indexov.