Faktory měnícího se tržního podílu přístavů EU využívaných zákazníky z České a Slovenské republiky - Urban, Robin; Kolář, Petr; Doboš, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Diplomová práce je zaměřená na faktory ovlivňující volbu přístavu zákazníkem. Zákazníkem je z pohledu této práce primárně zasilatel, ale do volby se promítá také rejdař a multimodální operátor. V teoretické části práce jsou popsány principy fungování přístavu odrážející se od vlastnické struktury a formy řízení. Jsou také představeny jednotlivé subjekty v přístavu. Dále je popsáno, jaké byly objemy přepravovaných TEU mezi přístavy a Českou a Slovenskou republikou včetně jejich směrů. Stěžejním cílem práce je identifikovat a zhodnotit klíčové endogenní a exogenní faktory, které ovlivňovaly výkony zvolených přístavů. Podrobněji jsou rozebrány faktory, které mají největší vliv na volbu zasilatele. Důraz je kladen na přístav Hamburk, jelikož má dlouhodobě největší objemy TEU a dále na přístav Koper, který v posledních lech roste a v současnosti má druhé největší objemy.
Vedoucí práce: Petr Kolář
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses