Analýza českého pojistného trhu - Hovorka, Petr; Ducháčková, Eva, 1958-; Jahodář, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Tématem této diplomové práce je "Analýza českého pojistného trhu". Práce je rozdělena do tří částí. V teoretické části práce jsou popsány jednotlivé oblasti pojišťovnictví a vysvětleny jsou i úrovňové ukazatele, používané pro popis a komparaci pojistných trhů. Ve druhé části je pojednáno o vývoji českého pojistného trhu od vzniku samostatné České republiky až do současnosti se zaměřením na změny v legislativním rámci pojišťovnictví a na události, které měly zásadní dopad na vývoj českého pojistného trhu. V závěrečné části práce je provedena analýza českého pojistného trhu, která je založena na zhodnocení úrovňových ukazatelů, vymezených v teoretické části práce. Diskutován je i odlišný vývoj v segmentech životního a neživotního pojištění během sledovaného období.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses