Alternativní obsah v českých kinech z pohledu distributora a kinaře - Tůmová, Barbora; Hanzlík, Jan, 1979-; Blažková, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Diplomová práce sleduje fenomén alternativního obsahu, jehož vzestupný trend reflektují česká kina i distribuční společnosti. Teoretická část si klade za cíl vymezit pojem "alternativní obsah" z pohledu živého představení, přímého přenosu a záznamu a nastínit jeho technologický vývoj. Praktická část se zaměří především na konkrétní aktivity v řetězci subjektů, které s alternativním obsahem pracují: poskytovatel -- distributor -- kino, zejména pak na rozdíly v péči o alternativní obsah a klasický distribuční film. Na základě dotazníkového šetření mezi českými kiny text potvrzuje domněnku, že i prostřednictvím alternativního obsahu se kina otevírají širšímu okruhu nových diváků a podporují tak funkci kina jako místa události a setkávání. Navzdory tomu, že příjmy z alternativního obsahu zatím pro většinu kin nepředstavují zásadní zdroj financí, se mnoho z nich zaměřuje na nadstandardní péči, která není podmíněna velikostí kina ani města.
Vedoucí práce: Jan Hanzlík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses