Analýza dopadů kurzové intervence ČNB na firmu CGI - Macháček, Marek; Rotschedl, Jiří, 1982-; Čermáková, Klára; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Cílem této práce je na základě analýzy produkční a ziskové funkce firmy CGI zjistit, jaký na ni měla dopad intervence ČNB provedená v listopadu 2013. Z výsledků jednotlivých analýz mohu potvrdit hypotézu o negativním dopadu intervence na firmu CGI. Analýza produkční funkce ukazuje, že pokud by firma maximalizovala svůj zisk, musela by po intervenci počet zaměstnanců snížit přibližně o 30 %. Negativní dopad intervence potvrdil i vyšší zisk reálné ziskové funkce při změně cen vstupů a výstupů bez intervence. V analýze hypotetické ziskové funkce za předpokladu jedné fixní proměnné se hypotéza nepotvrdila a naopak vyššího zisku firma dosahovala po intervenci. Práce nabízí také cenné zjištění o tom, kolik zaměstnanců by měla firma najmout a jakou velikost produktu vyrábět k dosažení maximálního zisku.
Vedoucí práce: Jiří Rotschedl
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses