Využiteľnosť vybraných indikátorov technickej analýzy na devizovom a akciovom trhu - Hyben, Ján (2014)
Cieľom diplomovej práce je zostaviť automatické obchodné systémy s využitím indikátorov technickej analýzy a následné otestovanie týchto systém z hľadiska užitočnosti v praxi. Ďalej sa diplomová práca zaoberá konkrétnym zostavením dvoch obchodných systémov prostredníctvom programovacieho jazyka, rozdelením historických dát na trénovacie dáta akciových titulov a menových párov na ktorých bude zaistená optimalizácia parametrov obchodných systémov. V závere diplomovej práce sú zhodnotené výsledky výstupov obchodných systémov z testovacej množiny dát a prípadné návrhy na vylepšenie