Distribuce výrobků péče o zuby společnosti Philips na území České republiky - Bouška, Pavel (2014)
Diplomová práce se zabývá problematikou distribučních kanálů a jejich praktického využití při distribuci výrobků kategorie Péče o zuby společnosti Philips na území České republiky. V teoretické části je věnována pozornost fyzické skladbě distribučních kanálů, parametrům, které je definují, a faktorům ovlivňujícím jejich výběr. Dále se práce zaměřuje na vztahy, které působí mezi jednotlivými mezičlánky, a představuje systém jejich řízení a směřování ke společné přidané hodnotě. V rámci tohoto přístupu k významným zákazníkům se práce zaobírá způsobem jejich výběru a následnou spoluprací s nimi. Následuje bližší představení společnosti Philips se zaměřením na konkrétní trh s výrobky Péče o zuby, který se skládá z různých typů koncových zákazníků, a na něm působící konkurenci. Poté je popsán praktický příklad práce společnosti Philips s klíčovými zákazníky ve zmíněné kategorii. Cíle práce se následně odráží v provedené analýze současných distribučních kanálů, popsán je předpokládaný budoucí vývoj a navrhnuty jsou významné oblasti pro zajištění rozvoje.