Analýza vztahu výše daňové zátěže a průběhu hospodářského cyklu s přihlédnutím na koncepty daňové konkurence a harmonizace ve vybraných zemích EU. - Záveský, Martin; Ševčík, Miroslav, 1958-; Czesaný, Slavoj, 1940-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Oblast zdanění a jeho vlivu na hospodářství je velmi aktuální a značně ožehavé téma, přičemž v ekonomii i politice proti sobě stojí dva názorově nesmiřitelné tábory. Primární cíle této práce jsou nejprve analyzovat vliv zdanění na ekonomiku a následně vyvodit závěry v otázce prospěšnosti nebo naopak škodlivost daňové konkurence mezi zeměmi. Práce je rozdělena na teoretickou část zaměřenou na daňovou teorii a úvod do problematiky mezinárodního zdanění a daňové konkurence a praktickou část obsahující analýzy vlivu zdanění na růst HDP a jiné makroekonomické veličiny jako například na trh práce nebo mezinárodní investice.
Vedoucí práce: Miroslav Ševčík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářská politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses