Výsledek hospodaření ve finančním účetnictví (srovnání české úpravy a IFRS) - Zahálková, Michaela; Zelenka, Vladimír, 1961-; Zelenková, Marie, 1973-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Diplomová práce je věnována problematice vykazování výsledku hospodaření. V celé práci je porovnáván výsledek hospodaření a jeho základní prvky v pojetí českých předpisů a Mezinárodních standardů účetního výkaznictví. Práce je rozdělena celkově do šesti kapitol. V úvodu je charakterizována podstata výsledku hospodaření a vysvětlena jednotlivá pojetí v rámci ekonomické praxe. Dále práce pokračuje komparací výkazu zisku a ztráty, výnosů a nákladů dle českých předpisů a mezinárodních účetních standardů. Vysvětleny jsou také zásady, které provázejí celý proces stanovení výsledku hospodaření. V závěru práce je ilustrován výkaz o úplném výsledku hospodaření přímo na příkladu existující společnosti, kde jsou analyzovány jednotlivé části výkazu o úplném výsledku hospodaření.
Vedoucí práce: Vladimír Zelenka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses