Specializovaná mateřská školka na rozvoj kreativity a uměleckých dovedností – její založení a uplatnění na trhu - Novotná, Kateřina (2014)
Diplomová práce se zabývá podnikatelským záměrem založení specializované mateřské školy a jejím uplatněním na trhu. Teoretická část objasňuje náležitosti nutné k založení soukromé mateřské školy a analyzuje současnou situaci na trhu v oblasti předškolního vzdělávání. Praktická část práce je věnována konkrétnímu příkladu soukromé umělecké školky Artík. Popisuje vyjímečnost konceptu školky i uměleckých specializací a předkládá doporučení pro efektivní uplatnění školky na konkurenčním trhu. V závěru práce jsou teoretické i praktické poznatky podloženy dotazníkovým šetřením. Práce by měla být podkladem pro budoucí podnikatelský plán soukromé umělecké školky Artík.