Analýza determinantů poptávky po programu Work and Travel - Černý, Vojtěch (2014)
Práce se zabývá programem Work and Travel, speciální formou výměnného pobytu ve Spojených státech amerických. Klade si za cíl určit hlavní determinanty poptávky po tomto programu mezi českými studenty, specificky vliv směnného kurzu mezi dolarem a korunou. Dalším cílem je analyzovat novou cenovou politiku jedné z nejvýznamnějších společností poskytujících tuto službu a zjistit, zda jí tato změna přinesla užitek ve smyslu většího množství klientů a jak (pokud vůbec) změnila chování svých klientů. Ukazuje se, že pro analýzu determinantů není dostupné postačující množství dat a modely nejsou průkazné. V části analyzující data poskytnutá českou agenturou se ukazuje, že nová cenová politika měla pozitivní dopad na množství klientů společnosti a změnila chování klientů ve smyslu dřívějších registrací do programu.