Proč se hráči větších turnajů domluví častěji než hráči menších turnajů? Případ dealů v pokeru - Rytíř, Miroslav; Špecián, Petr; Koubek, Ivo, 1959-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
V této práci aplikuji nástroje ekonomické analýzy na situaci v pokeru, kdy hráči volí mezi rizikovou dohrávkou turnaje a jistým ziskem. Teoretický rámec poskytují ekonomické teorie rozhodování za rizika a pokerová literatura. Hypotézy testuji pomocí regresní analýzy na datech, které jsem získal vlastním sběrem. Odhady modelu podporují hypotézu riziko-averznosti hráčů i averznosti hráčů k prohře. Ve větších turnajích se hraje o větší částky a proto se v těchto turnajích hráči domluví častěji. Dále je dohoda pravděpodobnější, pokud jsou rozdíly ve zkušenostech hráčů malé.
Vedoucí práce: Petr Špecián
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomická analýza [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses