Rozpočty fotbalových klubů a jejich vliv na výsledky - Šmejkal, Marek; Beránková, Hana; Brabec, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Tato práce zkoumá, jaké vztahy existují mezi nákladovostí českých fotbalových klubů a sportovním úspěchem na dvou úrovních. První úrovní je nejvyšší profesionální liga (Gambrinus liga) a úrovní druhou je až 6. nejvyšší, neprofesionální fotbalová soutěž (1. A třída). Na začátku práce bylo vycházeno z hypotézy, že fotbal na nejvyšší tuzemské úrovni množství finančních prostředků, utracených během dané sezóny, nijak zvlášť neovlivňuje, neboť sportovní výsledky mezi "bohatými" a "chudými" kluby nezaznamenávají zásadní rozdíly. Zatímco množství utracené v nižších fotbalových soutěžích může značně výsledky ovlivnit (např. zaplacením kvalitnějších hráčů, vybavení apod.). Během výzkumu došlo k jednoznačnému prokázání nezávislosti finančních prostředků na neprofesionální úrovni, čímž došlo v této části k nepotvrzení hypotézy a dospění k závěru, že na sportovní výsledek má vliv mnoho další determinantů. Na úrovni nejvyšší k jednoznačnému závěru nedošlo. Výzkum vycházel z dat za poslední tři sezóny.
Vedoucí práce: Hana Beránková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses