Poistný trh Lloyd's of London - Rybková, Jana (2014)
Diplomová práca sa venuje poistnému trhu Lloyd's of London. Hlavným cieľom je podať komplexný pohľad na tento špecifický subjekt na trhu s poistením a zaistením, jeho históriu a postavenie na trhu. Ďalej sa v práci nachádza popis štruktúry trhu, Spoločnosti i kapitálu, prehľad zákonov, ktoré sa priamo trhu Lloyd's venujú, a tiež plánov na rozširovanie jeho pôsobnosti. Časť práce je venovaná vývoju regulatorného systému vo Veľkej Británii, v Európskej únii a ich dopad na trh.