Financování německé ekonomiky za 1. světové války a jeho vliv na poválečné hospodářství - Skálová, Ivona; Fabianková, Klára, 1979-; Johnson, Zdenka, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
V této bakalářská práci se zabývám německou finanční politikou od roku 1871 do roku 1923. Ve dvou hlavních kapitolách analyzuji německou monetární i fiskální politiku a jejich vliv na poválečnou situaci v zemi. Třetí kapitola zmiňuje dění ve Výmarské republice do vypuknutí hyperinflace. V této práci vyhodnocuji jednotlivá nařízení a jejich dopady na stát a jeho hospodářství. Mým cílem je potvrzení hypotézy, ve které tvrdím, že v Německu byla už během předválečného a válečného období učiněna rozhodnutí, která měla vliv na jeho ekonomické zhroucení a radikalizaci společnosti mezi světovými válkami. Zjistila jsem, že během let 1871-1918 byla v zemi zavedena opatření, která v dlouhém období vedla k oslabení finanční stability Německa. Přínosem práce je poskytnutí uceleného pohledu na finanční politiku, která vedla k jedné z největších hyperinflací v dějinách.
Vedoucí práce: Klára Fabianková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses