Vliv světové hospodářské krize na změny v hospodářských sektorech České republiky v letech 2008-2012 - Vicencová, Petra (2014)
Předmětem této bakalářské práce je analýza dopadu světové hospodářské krize na makroekonomické ukazatele České republiky. Práce má tři části, první představuje proces vzniku a šíření krize, druhá analyzuje vývoj krize v České republice a jednotlivé závislosti mezi makroekonomickými proměnnými a třetí část sestává z kauzální analýzy vlivu a propojenosti mezinárodních ekonomik (USA a SRN) a ČR. Z analýzy vyplývá, že hlavním kanálem přenosu hospodářské recese byla zahraniční poptávka v zemích našich obchodních partnerů, která dopadla na export českého hospodářství a posléze se díky vysoké propojenosti současné ekonomiky projevila ve všech sektorech ekonomiky a ukazatelích hospodářství. Jednotlivé sektory jsou pečlivě analyzovány a je zkoumána různorodost dopadu krize na odvětví hospodářských sektorů.