Ekonomické a environmentální aspekty zavádění nového systému obchodování s emisními povolenkami v Číně - Goreľová, Markéta; Louda, Jiří; Macháč, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Již několik desítek let lze v Číně pozorovat mimořádný ekonomický růst. Tento rostoucí vliv Číny však také v mezinárodním společenství vzbuzuje obavy. Svět se nyní na Čínu obrací s žádostí, aby změnila svou energetickou politiku a začala se chovat zodpovědně v otázce životního prostředí. Práce se zabývá analýzou systému obchodování s emisními povolenkami v Číně a pokouší se zhodnotit možné dopady jeho zavedení na čínskou ekonomiku a životní prostředí. Účast Číny v globální snaze o snížení množství skleníkových plynů v atmosféře je bezesporu zásadní. K tomu je však zapotřebí, aby Čína postupně upouštěla od využívání fosilních paliv, jako primárních zdrojů energie. Fosilní zdroje energie jsou však pro Čínu velkým zdrojem příjmů a přechod k ekologicky šetrnějším zdrojům energie bude pro Čínu znamenat s tím i spojené neblahé ekonomické dopady.
Vedoucí práce: Jiří Louda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses