Analýza vlivu monetární politiky na vznik a průběh spekulativních bublin na kapitálových trzích - Zajíčková, Tereza; Titze, Miroslav; Loužek, Marek, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Práce se zaobírá měnovou politikou z hlediska jejího vlivu na vznik spekulativních bublin a představuje mechanismus, jímž centrální banky v obecném měřítku mohou podnítit výrazný nárůst cen aktiv, jenž nemá fundamentální opodstatnění. Práce analyzuje dvě vybrané spekulativní bubliny, které předcházely jedněm z nejhlubších ekonomických krizí, a potvrzuje významný vliv expanzivní měnové politiky Fedu na jejich vzniku. Pozornost je rovněž věnována učiněným opatřením ze strany Fedu v reakci na splasknutí cenových bublin, která jsou již v obou případech ekonomických krizí značně odlišná.
Vedoucí práce: Miroslav Titze
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses