Porovnání změn v sociální politice v 60. a 70. letech za vlád L. Johnsona a R. Nixona - Wachal, Viliam; Johnson, Zdenka, 1983-; Fabianková, Klára, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Bakalářská práce se zabývá proměnami v sociální politice během vlád Lyndona Johnsona a Richarda Nixona. Cílem práce je analyzovat změny v sociální politice, porovnat výdaje na stát blahobytu a analyzovat dopady na americkou společnost. V práci jsou popsány jednotlivé programy prezidentů, tvorba legislativy a komparace těchto změn. Především se zabývá programy Great Society, které se zakládaly zejména na boji proti chudobě. Ačkoli Nixon kritizoval rozsah sociálních reforem, hypotéza o redukování či rušení reforem Great Society nebyla prokázána. Nebyla prokázána ani hypotéza o snižování výdajů a změny za Nixona měly na americkou společnost vliv především prostřednictvím zásahů do desegregačních reforem Lyndona Johnsona.
Vedoucí práce: Zdenka Johnson
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses