Vývoj nezaměstnanosti v ČR a na Slovensku od roku 1993 po současnost - Janečková, Petra (2014)
Cílem této bakalářské práce je analýza vývoje nezaměstnanosti v České a Slovenské republice a jejich následná komparace s nástinem příčin tohoto vývoje. V první části jsou vysvětleny pojmy, které se s tímto makroekonomickým ukazatelem pojí a také zhodnocení aktuální situace v obou zemích. Další praktická část obsahuje výchozí podmínky před spuštěním procesu transformace a také samotný vývoj v námi sledovaných státech. V poslední části se zaměřuji na komparaci vývoje nezaměstnanosti v České republice a na Slovensku a zmiňuji možné příčiny tohoto odlišného scénáře.