Vývoj nezaměstnanosti v ČR a na Slovensku od roku 1993 po současnost - Janečková, Petra; Prachař, Ondřej; Vebrová, Ludmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Cílem této bakalářské práce je analýza vývoje nezaměstnanosti v České a Slovenské republice a jejich následná komparace s nástinem příčin tohoto vývoje. V první části jsou vysvětleny pojmy, které se s tímto makroekonomickým ukazatelem pojí a také zhodnocení aktuální situace v obou zemích. Další praktická část obsahuje výchozí podmínky před spuštěním procesu transformace a také samotný vývoj v námi sledovaných státech. V poslední části se zaměřuji na komparaci vývoje nezaměstnanosti v České republice a na Slovensku a zmiňuji možné příčiny tohoto odlišného scénáře.
Vedoucí práce: Ondřej Prachař
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses