Úloha penzijního připojištění v podmínkách České Republiky - Hubínková, Petra (2014)
Bakalářská práce analyzuje vývoj systému penzijního zabezpečení na našem území od období první republiky až po současnost. Analyzuje změny v systému důchodového zabezpečení provedené přijetím změn parametrických i paradigmatických v rámci důchodové reformy z roku 2011 resp. 2013. Je zkoumán vývoj systému penzijního připojištění v původní verzi a nové verzi produktu -- doplňkové penzijní spoření, včetně jejich vzájemné komparace a porovnání penzijních společností poskytujících tento produkt. Nastíněny jsou i další alternativy pro vytvoření finančních rezerv na stáří.